Green Impact

Green Impact er et bæredygtighedsprogram, som knytter elever og studerende sammen med medarbejdere ved uddannelsesinstitutionen, hvor slutresultatet er en certificering af institutionen, der laves på basis af, hvor bæredygtig institutionen er.

Green Impact handler om at engagerer mennesker til at skabe forandringer, til gavn for bl.a. klimaet, via enkle og konkrete tiltag i hverdagen; et konkret tiltag kan være noget så simpelt som at printe dobbeltsidet. I udvælgelsen af de konkrete tiltag, der foretages i samarbejde med os og institutionen, handler institutionens ansatte på tiltagene støttet af studerende eller elever. Den endelige certificering foretages af elever eller studerende, hvor der kan tildeles guld, sølv eller bronze.

På denne måde er Green Impact således med til at skabe fællesskab på tværs af afdelinger, og ikke mindst mellem medarbejdere og elever/studerende. Gennem arbejdet med de konkrete tiltag og små vane-justeringer i hverdagen, vil institutionen kunne sænke sit CO2 aftryk og spare penge i samme ombæring. Ligeledes uddanner institutionen medarbejdere og elever/studerende mod en mere bæredygtig adfærd, både på arbejdet, men også privat. Fremtidens klimaudfordringer fordrer nemlig adfærdsmæssig nytænkning; sammen kan vi skabe en forandring til gavn for klimaet.

Green Impact er udviklet af vores ”søsterorganisation” National Union of Students (NUS) i Storbritannien. Det har siden opstarten i 2006 vokset sig til en enorm succes, hvor det senest i 2016 blev hædret med ”UNESCO-Japan” prisen for undervisning inden for bæredygtig udvikling.

I samarbejde med NUS er vi, hos DSA, netop nu i gang med at implementere Green Impact i Danmark.

Er du interesseret i at høre mere om Green Impact, er du meget velkommen til at kontakte os.